Uitslagen veteranentoernooien Loek Schoep

In de voorbereiding op het  EK in Frankrijk heb ik 2 toernooien geschermd in Venlo en Luxemburg. Bij het veteranen "Vlaaientoernooi" in Venlo had ik mijn beste partij op tableau waarbij ik een 9-4 achterstand wist om te buigen in een overwinning met 10-9. De volgende wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi werd verloren met 10-5. Resultaat een  16e plaats bij 18 deelnemers.

Bij het veteranentoernooi  Luxemburg heb ik 3 partijen in de poule gewonnen. Een 20e plaats in een veld van 31 internationals was een mooie generale repetitie voor het EK in Frankrijk. Oud-SKF schermer Peter Bijker was ook dit jaar de winnaar van het toernooi.

Bij het EK veteranen traden 25 Nederlanders in de diverse categoriën.

Ik had erg weinig succes in de poule; 4 wedstrijden werden min of meer kansloos verloren ( 2 x 5-0 en 2 x 5-1). De andere twee werden na doubles op 4-4 verloren en daarmee was de kans op een redelijke plaats op het tableau  verkeken. In de eliminatie ging de strijd aanvankelijk gelijk op tot 5-5 maar toch werd nog met 10-7 verloren. Resultaat een 71e plaats in een veld van 72 deelnemers in de categorie 60-70 jaar.  Overigens was er Nederlands goud voor Mieke de Graaf op floret in de categorie 50-60 jaar.  

Een fantastische ervaring met vele honderden schermers verdeeld over 40 lopers in 4 dagen.