Nieuwjaarstreffen 2017

Op Zaterdag 14 januari 2017 heeft de Schermkring haar traditionele Nieuwjaarstreffen gehouden in “Ien en Mien” in Goutum.

In het ochtendprogramma werd in  3 categoriën floret geschermd.

In de poule met de kuikens en benjamins was de uitslag: Roemer,  Mateo, Viktor en vierde  Alinda.   Aangezien Alinda pas 4 maanden schermt en ze toch een grote inzet toonde, kreeg zij de aanmoedigingsprijs.

Bij de pupillen was de volgorde:  1.  Sam  2. Lucian 3. Viggo. en 4 Bruno.

In de  poule van cadetten, junioren en senioren werd een flinke strijd geleverd met als resultaat: 1. Jasper 2. Koen. 3. Luca  4. Julian 5. Herre. 6. Mira 7. Loek en 8. Leon.

“s Middags werd een degenpoule geschermd met de volgende uitslag:  1.  Jan Jurjen 2. Jasper 3. Koen 4. Wilco 5. Arnaud     6. Bas 7. Loek.

Met deze uitslag werd Jasper v.d. Wal de beste schermer op 2 wapens en dus winnaar van de Bongatrofee. Omdat hij ook onze best geplaatste schermer op de Nederlandse ranglijst is kreeg hij ook de “Maître Mol trofee”. Al met al een sportieve dag met als afsluiting het afscheid van Maître Ad Mol.

Schermkring Friesland en Facebook

Sedert enige tijd is Schermkring Friesland ook actief op Facebook  https://www.facebook.com/Schermkring-Friesland-1426584880932242/?fref=ts

De uitslagen van de wedstrijden in het kader van de jeugdpoules op floret en de junioren/senioren degen en floret worden regelmatig bijgewerkt en op Facebook geplaatst.

Ons seniorlid John Stuiver maakte film van het Best of Six in Ravenswoud  op 20 februari en nu te zien via onze Facebook pagina.

Schermkring Friesland en Facebook

Sedert enige tijd is de Schermkring ook te volgen via Facebook.   https://www.facebook.com/Schermkring-Friesland-1426584880932242/?fref=ts

Op dit moment actueel de uitslagen van de jeugd poule op floret en de junioren/senioren poules op degen en floret. De standen worden regelmatig geactualiseerd.

Verder  is recent een filmpje geplaatst van het Best of Six toernooi in Ravenswoud, het is gemaakt door ons seniorlid John Stuiver.

Workshop in samenwerking met BV Sport

Op de eerste avond wordt na de kennismaking de nodige  theorie gegeven over  kleding, wapens en veiligheid.

Na een korte warming up wordt als  eerste het voetenwerk aangeleerd. Dit zijn de passen voorwaarts achterwaarts en uitvallen.

Verder zullen er oefeningen voor het reactievermogen met en zonder wapen gedaan. 

Op  de tweede avond wordt het voetenwerk herhaald en zal de aanval op de  tegenstander en de wering worden uitgelegd en geoefend.  Het wapen waarmee gewerkt wordt is de degen.  Als afsluiting van de avond wordt nog aandacht besteed aan een van de andere wapens.

Op de derde avond gaan we verder met de degen; naast de oefeningen worden de spelregels uitgelegd en gedemonstreerd.

Op de laatste avond wordt een klein toernooi gehouden.

Camera’s in de schermzaal, TV opnamen voor “Tsjek”

Donderdag 29/1 werd onze schermzaal  een echte filmset met lampen en camera en microfoons.

Omrop Fryslan volgde onze schermer Abe Santema bij zijn sport in het kader van de uitzending van Tsjek (schooltelevisie)met als thema vecht-en verdedigingssporten. Alle jeugdschermers volgden de les alsof er geen camera in de buurt was en gaven zou een goed beeld van onze vereniging

De beelden worden dinsdag 10/2 om 13.30 wordt uitgezonden en zijn daarna nog te bekijken op internet via   www.tvblik.nl/tsjek