Nieuwjaarstreffen 2012

Zaterdag 28 januari vond het “Nieuwjaarstreffen”  Schermkring Friesland plaats in de sportzaal van het dorpshuis “Ien en Mien” in Goutum.


‘s Morgens schermden de jongste schermers op floret tegen elkaar. De drie categorieën, kuikens, benjamins en pupillen waren samengevoegd zodat iedereen wat meer partijen kon schermen. Per categorie werden aparte finales geschermd.


Kuikens:( 8 tot 10 jaar)


1. Lenny Kingma          (Schermkring Friesland, Leeuwarden)


2. Douwe Bood              (Schermzaal Toth, Oudkerk )


Benjamins: (11 tot 12 jaar)


1. Jennifer Dijkstra       (Schermkring Friesland)                      


2. Owen Bosgra           (Schermkring Friesland)


Pupillen: (13 tot 14 jaar)


1. Dimitry Peterson      (Schermkring Friesland)


2. Wietse Bouwsma      (Schermkring Friesland)


3. Sem Hoes                (Schermkring Friesland)


4. Wilco Lindeboom      (Schermkring Friesland)


De sabelschermers vanaf 14 jaar waren bij de senioren ingedeeld en na een enerverende strijd was de uitslag: 1. Jarno Boggia 2. Pim Habers en 3 Koen Koomen. Bijzonder was dat de oudere schermers met veel routine betrekkelijk moeiteloos werden gepasseerd  door de jongere.  De tweede en derde plaats waren voor schermers die vandaag voor het eerst aan een sabeltoernooi meededen.


Bij de prijsuitreiking werd ook de “maître Mol trofee” uitgereikt aan Loek Schoep als zijnde :”de schermer met de beste klassering op de landelijke ranglijsten”. Hij staat op de eerste plaats in de categorie degen veteranen van 60 jaar en ouder.


Bij de degenschermers waren 48 partijen nodig om tot een uitslag te komen. Er waren 10 schermers ingeschreven maar in de loop van het toernooi moest Hans Baron (80 plus!) vanwege vermoeidheid opgeven. Hij had die ochtend al een mooie vierde plaats gehaald op sabel.  Op de eerste plaats eindigde Pim Habers na een schitterende finale tegen Jarno Boggia ( 2). Op de derde plaats eindige Koen Koomen die won in een zinderende strijd, die flink heen en weer ging, van Segert Vorster, eindstand 15-14. Ook hier liet de uitslag zien dat de jonger schermers het beter deden dan de oudere routiniers.


Ter afsluiting van een mooie dag schermen  werd de Bongatrofee toegekend aan Pim Habers als de beste schermer van de dag op twee wapens.